-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )
-
PRZEPISY
Pudding chia z mleczkiem kokosowym i mango
Składniki
- 200 ml mleczka kokosowego 9% BIO
- 200 ml pulpy mango
- 2 łyżki nasion chia
- 1 małe dojrzałe mango pokrojone w kostkę
- 2 łyżeczki miodu
- borówki, granola oraz mięta do przybrania
Czas przygotowania 10 minut + 3 godziny w lodówce.
Sposób przygotowania
- Do miski wlewamy mleczko kokosowe, nasiona chia i miód. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny.
- Pulpę mango wlewamy do wysokich szklanek. Następnie dodajemy pudding chia. Postaraj się nie zabrudzić rantów szklanek tak aby deser pięknie i estetycznie się prezentował.
- Na wierzch kładziemy świeże mango pokrojone w kostkę, ulubioną granolę, borówki i mięte do dekoracji.
- Przed podaniem deser chłodzimy minimum 15 minut.
- https://vegetarius.pl/MIOD-LIPOWY-BIO-300-g-p4775
- https://vegetarius.pl/MANGO-SWIEZE-BIO-okolo-0-30-kg-p1784
- https://vegetarius.pl/CHIA-NASIONA-SZALWII-HISZPANSKIEJ-Salvia-hispanica-BIO-400-g-p3652
- https://vegetarius.pl/COCONUT-MILK-NAPOJ-KOKOSOWY-W-PUSZCE-LIGHT-9-TLUSZCZU-BIO-400-ml-p1426
