• Olej z pestek WINOGRON tłoczony na zimno nieoczyszczony 250ml

Symbol: 4D8F-2196C

Olej z pestek WINOGRON tłoczony na zimno nieoczyszczony,

Brak towaru
33.95
Wpisz swój e-mail
Wysyłka w ciągu 2-3 dni
Dostępność Brak towaru

Olej winogronowy tłoczony jest na zimno z pestek czerwonych winogron posiada zielono-żółtą (złotą) barwę o charakterystycznym winogronowo-orzechowym smaku i winogronowym zapachu. Właściwościami sensorycznymi różni się od szeroko dostępnych rafinowanych olejów winogronowych. Regularne spożywanie oleju z uwagi na wysoki skład NNKT przyczynia się do obniżania poziomu „złego" (LDL) cholesterolu we krwi. Natomiast stosunkowo wysoki poziom zawartej w oleju witaminy E przyczynia się do poprawy funkcjonowania mięśni, stawów, oczu, układu krążenia. Olej z pestek winogron nadaje się zarówno do celów spożywczych jak i kosmetycznych.

Wartość odżywcza w 100g w porcji: 3 łyżeczki (12g) % RWS* w porcji
Wartość energetyczna 3700 kJ/ 900 kcal 444 kJ/ 108 kcal 5%
Tłuszcz 100g 12g 17%
W tym:


Kwasy tłuszczowe nasycone 11g 1g 5%
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16g 2g -
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone 73g 9g -
Węglowodany 0g 0g 0%
W tym cukry 0g 0g 0%
Białko 0g 0g 0%
Sól 0g 0g 0%

kwas linolowy LA (omega-6) 73 g/100 g
% RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 250 ml zawiera 19 sugerowanych porcji produktu
Przechowywanie:
Ważne, aby olej przechowywany był w ciemnym, chłodnym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
W niskich temperaturach olej może mętnieć i tężeć. Jest to proces naturalny, w pełni odwracalny, niemający wpływu na jakość produktu.
Z uwagi na fakt, iż olej z pestek winogron jest produktem 100 % naturalnym intensywność smaku, koloru i zapachu oleju może mieć zmienne nasilenie w poszczególnych partiach produktu.
Opakowanie:
Butelka farmaceutyczna z brązowego szkła + nakrętka niekapek
Dostępne pojemności: 250 ml
Kraj pochodzenia: Polska

Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci