ŁUSKI BABKI JAJOWATEJ BIO 100 g

Udostępnij:
Producent: BIOPLANET
Cena: 10.45
Ilość (szt.):
Dostępność: 10 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Wysyłka w ciągu:3 dni
Waga:0.15 kg

Opis

SKŁADNIKI

łuski babki jajowatej (Plantago ovata)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczne łuski babki jajowatej są wartościowe z uwagi na bardzo wysoką zawartość błonnika. W obecności wody uwalniają śluz i tworzą żel ułatwiający przesuwanie treści zalegających w jelitach. Łuski można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także dodatek do pieczywa lub zagęszczacz do zup i sosów. Łuski babki jajowatej polecamy szczególnie w połączeniu z nasionami babki płesznik w proporcji 20% łusek i 80% nasion, w postaci tzw. błonnika witalnego.

 

ZALECANE SPOŻYCIE

Należy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania łusek zalecane jest picie dużej ilości płynów. 

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Tłuszcz - 0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g

Węglowodany - 1,7 g

w tym cukry - 0,2 g

Błonnik - 85 g

Białko - 2,4 g

Sól - 0,02 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Copyright

Copyright © 2015

Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni