Sortuj według:
     
   
   
 
     
 
     
 
   
   
Guma Guar jest naturalnym polisacharydem wyekstrahowanym z nasion - jest otrzymywana z nasion rośliny strączkowej guar (Cyamopsis tetragonolobus L.) występującej na terenach Indii i Pakistanu i jest jedną ze składowych błonnika rozpuszczalnego. Guma guar ma postać proszku barwy żółtawo-białej, prawie bez zapachu. Rozpuszcza się w zimnej wodzie. Wykorzystywana jest do zagęszczania zup, niskotłuszczowych majonezów i sosów sałatkowych, napojów, soków warzywnych oraz żywności niskokalorycznej. Guma guar jako środek zagęszczający i wiążący wodę, używana jest w pieczywach i ciastach. Nadaje strukturę ciągliwą i kleistą niskokalorycznym mlecznym napojom smakowym i deserom. Szczególnie dobre właściwości guma guar wykazuje w połączeniu z gumą ksantanową, znacznie zwiększająć lepkość i żelowatość gotowej mieszanki. Sposób użycia: do pieczenia około 1 łyżeczki na 0,5 kg ciasta. Skład: E412. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
4.75
     
     
   
   
 
     
 
     
 
   
   
     
     
   
   
 
     
 
     
 
   
   
     
     
   
   
 
     
 
     
 
   
   
     
         
   
 
     
 
     
 

Copyright

Copyright © 2015

Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni