• SYROP MALINA Z AGAWĄ BIO 250 ml BIO FOOD

Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z malin. Uzyskany syrop, dosładza się syropem z agawy odpowietrza się, rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.

17.95
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność
SKŁADNIKI
Sok z malin* (50%), syrop z agawy* (50%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Jest to syrop naturalnie wytworzony z soku z  malin . Uzyskany syrop , dosładza się syropem z agawy odpowietrza się , rozlewa do butelek i pasteryzuje, po czym schładza.  Maliny, ze względu na swoje właściwości, są wykorzystywane w leczeniu różnorodnych dolegliwości. Same słodkie owoce zawierają kwasy organiczne (m.in. cytrynowy, jabłkowy, salicylowy, elagowy), pektyny, cukry i lotne związki zapachowe. Poza tym, zawierają wiele witamin (m.in. C, E, B1, B2, B6) oraz substancji mineralnych (potas, żelazo, magnez, wapń) Działanie prozdrowotne malin: są środkiem przeciwgorączkowym i napotnym, ponieważ kwas salicylowy w nich zawarty pobudza gruczoły potowe, a malinowe olejki eteryczne rozgrzewają; działają przeciwzapalnie, ściągająco i przeciwbakteryjnie, działają uspokajająco, obniżają ciśnienie krwi, wzmacniają serce i mają działanie przeciwmiażdżycowe dzięki minerałom w nich zawartym, żelazo i miedź mogą wspomóc leczenie anemii, potas reguluje gospodarkę wodno-elektrolitową organizmu, dlatego maliny zalecane są osobom mającym choroby nerek lub woreczka żółciowego, hamują rozwój bakterii jelitowych, zmniejszają biegunkę, są pomocne w łagodzeniu bólu miesiączkowego, gdyż powodują rozkurcz mięśni gładkich, duża ilość witamin wpływa korzystnie na układ odpornościowy, polifenole, silne antyoksydanty, chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają starzenie się, zawarty w nich kwas elagowy jest silnym antyoksydantem, wzmacnia odporność organizmu i, według najnowszych badań, posiada właściwości przeciwnowotworowe.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 886kJ / 215 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,03 g
Węglowodany: 54,5 g
w tym cukry: 52,4 g
Białko: 0,05 g
Sól: 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać  w temp. 4 stopni Celsjusza.
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci