• Makaron ŚWIDERKI bezglutenowy niskobiałkowy PKU - 250 g BEZGLUTEN

Niskobiałkowy makaron to zdrowa alternatywa klasycznego makaronu fusilli.

13.35
szt. Do przechowalni
Dostępność Średnia dostępność

Składniki: skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, barwniki: karoteny.

Dietetyczny środek spożywczy specjalnego przeznaczenia medycznego  do postępowania dietetycznego w Fenyloketonurii (PKU)

 

Makaron niskobiałkowy świderki jest doskonałym zamiennikiem klasycznego makaronu i podobnie jak on, może mieć bardzo szerokie zastosowanie. Makaron świderki, nazywany po włosku "fusilli" najlepiej smakuje podany z sosami na bazie oliwy, czosnku, suszonych pomidorów lub tych klasycznych, soczystych i słodkich, a także czarnych oliwek i włoskich ziół. Taka mieszanka smaków i zapachów wprowadzi przyjemny, śródziemnomorski nastrój w domu. 

Niskobiałkowy makaron to zdrowa alternatywa klasycznego makaronu fusilli. Zawiera on naturalne składniki bez polepszaczy smaku i utrwalaczy, dzięki czemu jego naturalny smak podkreśli charakter kuchni włoskiej. Przygotowując daniez makaronem świderki, warto przyrządzić do niego sos ziołowo-pomidorowy, czyli najbardziej klasyczny sos kuchni włoskiej lub sos na bazie świeżych, sezonowych warzyw z kurczakiem, a nawet klasyczne bazyliowe pesto. Makaron świderki jest dobrą bazą do zdrowych, pożywnych i szybkich potraw bogatych w witaminy i zdrowe tłuszcze. Świetnie komponuje się z oliwą, dodając całej potrawie włoskiego smaku i zapachu. 

Makaron świderki dzięki temu, że jest bezjajeczny, niskokaloryczny oraz nie zawiera glutenu ani soi jest odpowiedni dla osób na różnych dietach, na przykład bezglutenowej czy wegańskiej. Dobrze komponuje się z lekkimi sosami na bazie warzyw oraz zdrowych tłuszczy, dzięki czemu może być spożywany przez osoby dbające o zdrowie i starające się utrzymać szczupłą sylwetkę.

 

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1574 kJ / 371 kcal;

Tłuszcz: 0,4 g;

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g;

Węglowodany: 91 g;

w tym cukry: 0,3 g;

Błonnik: 0,7 g;

Białko: 0,4 g;

w tym fenyloalanina: 11 mg;

w tym tyrozyna: 8 mg;

w tym leucyna: 18 mg;

Sól: 0,03 g

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Sposób przygotowania

1.Zagotować zalecaną ilość wody. Można dodać łyżkę oleju.

 

2.Wsypać łyżeczkę soli  i makaron, następnie zmniejszyć moc palnika, gotować stale mieszając.

3.Po upływie wskazanego czasu gotowania, makaron odcedzić.

4.Kilkakrotnie przepłukać zimną wodą, przemieszać.

Należy zachować proporcje 1 l wody na 100 g makaronu

Czas gotowania: 4-5 minut.

imageimageimageimageimage
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci