• MISO SHIRO (PASTA Z RYŻU I SOI) BIO 300 g - LIMA

Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni

41.00
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
Ryż* (63%), SOJA* (23%), woda, sól morska (6,3%), Aspergillus oryzae (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem SOI. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Długość fermentacji ryżu - kilka dni. Produkt pasteryzowany.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 721 kJ / 173 kcal
Tłuszcz - 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany - 26,7 g
w tym cukry: 26,7 g
Błonnik - 4,2 g
Białko - 7,9 g
Sól - 2 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać zboża zwierające gluten.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci