• MAKARON (ORKISZOWY RAZOWY) GNIAZDA BIO 250 g - BARTOLINI

Makaron razowy bogaty w błonnik z mąki typ 2000

7.45
szt. Do przechowalni
Dostępność Duża dostępność

SKŁADNIKI
Mąka ORKISZowa razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mąka z której wyrabiany jest makaron Bartolini orkiszowy, uzyskiwana jest wyłącznie z pełnego przemiału ziarna ORKISZu - łuski, bielma i zarodka, dzięki czemu stanowi on cenne źródło błonnika.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 668 kJ / 158 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 28 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,01 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Przed spożyciem gotować 7 minut, al dente 6 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać JAJA.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci