Cena:
22.99
Ilość (szt.):
Dostępność:
6 szt.
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Opis
XYLIMAX Gumy do zucia z ksylitolem 80g/ ok 53. FAZER
SŁODZONA TYLKO KSYLITOLEM
MIĘTA PIEPRZOWA
Skład:
Ksylitol 67%, baza gumy, aromaty, zagęszczacz [E114], emulgator, lecytyna rzepakowa, stabilizator [E422], barwnik [E171], środek nabłyszczający [E903,E901,E904], wzmacniacz barwnika [E950].
Może zawierać śladowe ilości lecytyny sojowej.
Producent: Finlandia Fazer Helsinki
Dystrybucja na terenie Polski: PHU AKA Rawicz
GMO FREE
Najlepiej nie podawć dzieciom do 3-go roku życia(lub w małych ilościach obserwując reakcje organizmu na nowy składnik diety).Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Naukowcy fińscy zalecają spożywanie ok 40g(8łyżeczek) Ksylitolu dziennie. Zakres temperatur w jakich można stosować Ksylitol jest szeroki (pieczenie, gotowanie, mrożenie) Ksylitol jest naturalną substancją, którą można znaleźć we włóknistych jarzynach i owocach, w kolbach kukurydzy oraz w różnych drzewach liściastych, na przykład w brzozie. Jest to substancja naturalna, produkt pośredni, który regularnie pojawia się w procesie przemiany glukozy w organizmie ludzkim oraz zwierząt, a także wielu roślin i mikroorganizmów. Ksylitol jest w sposób naturalny wytwarzany w naszych organizmach, każdy z nas wytwarza go dziennie w procesie normalnego metabolizmu w ilości około 15 gramów. Chociaż ksylitol wygląda i smakuje tak samo jak cukier, na tym kończy się podobieństwo tych substancji. Ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym tak jak glukoza, fruktoza, sacharoza czy laktoza. Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad dziewięciokrotnie niższy indeks glikemiczny od cukru. Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia się.